Állati hulladékkezelés

A gyepmesteri tevékenységgel szorosan összefüggő feladatkör. Az állati hulladékok kezelésére szerződéses kötelezettségünk van a környező települések önkormányzataival és a nagy állattartókkal.

Gyepmester Telefon
  +36 30 636 7218  

A Mezőkövesdi VG Nonprofit Zrt 2008. február 1-től üzemelteti Mezőkövesd város külterületén a hulladék lerakó telep mellett az Európai Uniós forrásból megvalósult Regionális Állati Hulladék gyűjtő-átrakó telepet. A telepen fogadjuk és kezeljük Mezőkövesd és 60 km-es vonzáskörzetéből érkező élő és elhullott állatokat. A telep HCCP tanúsítvánnyal rendelkezik.

Begyűjthető állati hulladékok köre:

– csont, bőr, pata, köröm, szőr, nyers bőrhulladék

– vadon élő állatok feldolgozásából származó hulladékok

– házi állatok feldolgozásából származó emberi fogyasztásra alkalmatlan hulladékok (pl: nyúl, baromfi, sertés belsőségek)

– nem fertőző betegségben elhullott állatok tetemei

– egyéb emberi fogyasztásra vagy takarmányozásra alkalmatlan hulladék (keltetői hulladék, tojáshéj)

Díjak:

Amennyiben élő állatot hoznak a telephelyre és kérik elaltatni bármilyen okból (pl: öregség, betegség) az altatás díja 7.868 Ft/db+áfa

Elhullott állati tetem átvételi díja a telephelyen:

– Mezőkövesdi lakosok részére díjtalan

– Mezőkövesdi vállalkozások és vidéki települések részére: 214 Ft/kg+áfa

Elhullott állati tetem átvételi díja telephelyen kívül az átvételi díj és a szállítás díjából tevődik össze. A szállítás díja 276 Ft/km+áfa (Mezőkövesdi telephelytől az átvételi helyszínig és vissza útra fizetendő)

A telep nyitva tartásáról információ a 30/636-7218 telefonszámon kérhető.

Az alábbi linken keresztül a Mezőköves Város Önkormányzatának rendeletét olvashatják az állati hulladékok kezeléséről:

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 11/2008. (III .27.) ÖK. számú R E N D E L E T E az állati hulladékok kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás szabályainak meghatározása