Aktualitások

Helyi autóbusz közlekedés

Tájékoztatás a mezőkövesdi helyi autóbusz közlekedés menetrendjének 2021 október 18-tól történő változásairól

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a helyi autóbusz közlekedésben 2021 október 18-án (hétfő) üzemkezdettől az alábbi változások lépnek életbe:

A 2B vonalon egész évben közlekedő Dózsa György út megállóhelyről az eddig 05:35-től induló járat 05:25-től indul

2-es vonalon október 1-től április 30. között Gyógyfürdő megállóhelyről az eddig 19:20-as indulással közlekedő járat 19:30-kor indul.

A változásokkal egységes szerkezetbe foglalt menetrend elérhető a Mezőkövesdi Városgazdálkodás honlapján, a www.mezokovesdi-vgzrt.hu oldalon, a Menetrend menüpont alatt vagy a Településüzemeltetés menüponton belül, a Helyi járat szervezése menüpont alatt.

Tájékoztatás

Az 1 órás díjmentes parkolásra feljogosító kártyával rendelkező mezőkövesdi lakosokat értesítjük, hogy a kártyájuk érvényessége a veszélyhelyzet alatti díjmentes parkolás időtartamával, 6 hónappal meghosszabbodik.

A hosszabbítás automatikus, a parkolóbérlettel rendelkezőknek további teendője nincs.

Kérdés esetén elérhetőségeink: 49/505-148

email: ugyfelszolgalat@mezokovesdi-vgzrt.hu

Álláslehetőség

Parkfenntartó:

Feladatok: Zöldterület fenntartási, kezelési munkatípusok és feladatok ellátása: favágási, metszési munkálatok, növényültetés, tápanyag utánpótlás, növényvédelmi munkák, öntözés, kapálás, gyomirtás, tereprendezés, zöld- és kommunális hulladékgyűjtés, fűnyírás, lombhúzás, zöldterületi útburkolatok karbantartása, utcabútorok és játszóterek karbantartása, tisztítása, síkosság mentesítés, hó eltakarítás.

Elvárások: Motoros kisgépkezelői képesítés, önálló, megbízható, elkötelezett munkavégzés, józan életvitel.

Előnyt jelent: B, K, T kategóriás jogosítvány,

A munkakörök bérezése megegyezés szerint történik.

Az állásokra az önéletrajzok leadhatók a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. központi telephelyén (3400 Mezőkövesd, Dózsa György u. 2.) munkanapokon 07:00 – 16:30 között.

Az önéletrajzok beküldésére elektronikus úton a mezvgrt@t-online.hu e-mail címen van lehetőség.

Érdeklődni a 49/505-140 telefonszámon lehet.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi hulladéktípusokat nem áll módunkban átvenni a hulladék telepen:

drótos üveg

síküveg

gumi abroncs

gumi köpeny

elektronikai hulladékok

festéket tartalmazó dobozok, vödrök

azbeszt

üveggyapot

fáradt olaj és göngyölege (flakon, doboz, olajos rongy)

sérült napelemek

fáradt étolaj illetve göngyölege

szárazelemek és hordozható kis akkumulátorok

gépjármű bontásból származó alkatrészek, anyagok (kárpitok, borítások, stb)

Tájékoztatás Parkolásról

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021.05.24-től a kijelölt parkolóhelyeken történő várakozás újra díjköteles lesz.

Tájékoztatjuk a mezőkövesdi lakosokat, hogy Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2020. (VII.02.) önkormányzati rendelete alapján lehetőségük van továbbra is 1 órás díjmentes parkolására feljogosító kártyát igényelni. Az 1 órás díjmentes parkolásra feljogosító kártyával rendelkező mezőkövesdi lakosokat értesítjük, hogy a kártyájuk érvényessége a veszélyhelyzet alatti díjmentes parkolás időtartamával, 6 hónappal meghosszabbodik.

A veszélyhelyzet alatti díjmentes parkolás időtartamával Társaságunk a parkolóbérletek érvényességi idejét időarányosan meghosszabbítja.

A 2020.12.31-ig érvényes negyedéves, féléves, vagy éves bérletek érvényességi ideje, a 1839/2020. (XI.21.) Kormányhatározat szerinti díjmentes parkolás 2020. évre eső időszakával meghosszabbodik. Így a 2020. évre megváltott bérletek 2021.06.30-ig érvényesek. 2021.07.01-től már csak a 2021. évre megváltott bérletekkel lehet érvényesen várakozni a kijelölt parkolóhelyeken.

A hosszabbítás automatikus, a parkolóbérlettel rendelkezőknek további teendője nincs.

Parkolóbérleteinket Mezőkövesd Dózsa György út 2. szám alatt tudják megvásárolni, hétfő, szerda, és csütörtöki napokon, 08:00-16:00 között.

Tájékoztatás a mezőkövesdi helyi autóbusz közlekedés menetrendjének 2021 május 10-től történő változásairól

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a helyi autóbusz közlekedésben 2021 május 10-én üzemkezdettől az alábbi változások lépnek életbe:

A 2B vonalon egész évben közlekedő Dózsa György út megállóhelyről az eddig 08:30-tól induló járat 08:20-tól indul

A 2 vonalon egész évben Gyógyfürdő megállóhelyről az eddig 08:45-kor induló járat 09:20-tól indul.

2-es vonalon október 1-től április 30. között Gyógyfürdő megállóhelyről az eddig 19:30-as indulással közlekedő járatát 19:20-kor indítjuk.

A 2B vonalon május 1. – szeptember 30. között Gyógyfürdő megállóhelyről az eddig 19:30-tól induló járat 19:20-tól indul.

A 2-es vonalon egész évben közlekedő Dózsa György út megállóhelyről az eddig 19:15-ös indulással közlekedő járat 19:05-kor indul.

A változásokkal egységes szerkezetbe foglalt menetrend elérhető a Menetrend menüpont alatt.

Tájékoztatás menetrendről

Felhívjuk a Tisztelt Utazóközönség figyelmét, hogy a mezőkövesdi helyi autóbusz közlekedésben a május 1-jétől életbelépő nyári menetrendben a járványügyi korlátozások enyhítéséig, a 2-es viszonylat Dózsa György útról 22:00-kor induló, valamint a Gyógyfürdő megállóhelyről 22:10-kor induló járatai továbbra sem közlekednek.

A járványügyi korlátozások enyhítésével a járatok újra közlekedni fognak, amelyről értesíteni fogjuk a tisztelt közlekedőket.

Kiadó árusító pavilonok a mezőkövesdi élelmiszerpiacon

Tájékoztatjuk a Tisztelt érdeklődőket, hogy a mezőkövesdi élelmiszerpiacon egyenként 6,25 m2 alapterületű árusító pavilonok kiadók.

Érdeklődni a 49/505-149, vagy a 06 30/681-2969 telefonszámokon lehet.

Tájékoztatás Hasznát cikk piac nyitásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a mezőkövesdi használt cikk piac 2021.04.14-től újra nyitva tart.

Kavicsos tó és Szabadidőközpont

Társaságunk ezúton kér elnézést mindazoktól a szülőktől és gyermekektől, akik szabadidejüket 2021.02.23-án a Kavicsos tó és Szabadidőközpont játszóterén töltötték, és munkatársunk felszólítására zárás előtt el kellett hagyniuk a területet.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy az ott szolgálatot teljesítő munkatársunk saját elhatározásból cselekedett, az idő előtti zárásra semmilyen utasítást nem kapott. A történtek miatt munkatársunk felelősségre vonásra került.

Minden érintettől még egyszer elnézést kérünk az őket ért kellemetlenség miatt.