Aktualitások

Helyi autóbuszjáratok menetrendjének változása

1-es járat: A 06:50-től vasútállomásról induló járat indulása 06:40-re módosul, 07:20-kor vasútállomásról induló járat indulása 07:25-re változik.

3-as járat: A Cseresznye útról 05:25-kor induló járat megszűnik. A Cseresznye útról 07:00 és 07:30-as indulású járatok összevonásra kerülnek, és 07:05-kor indul az összevont járat.

A 3-as járat Rutinpálya megállóból 14:15-kor induló járat 5 perccel előbb, 14:10-kor indul.

A 2-es járat Dózsa György útról 14:50-kor Zsóry fürdőbe induló járata 2B járatként, a vasútállomás érintésével közlekedik a továbbiakban.

Új menetrend: 1.sz. melléklet SZERZŐDÉSES MENETREND 2024.05.01-től

A menetrenddel kapcsolatos kérdéseiket feltehetik a mezvgrt@t-online.hu e-mail címen, a 06 49 505 140 vagy a 06 30 681 2969 telefonszámon.

Üzlethelyiség kiadó

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő területén kiadó az alábbi két üzlethelyiség:

Olajfa úti büfésor: 66,5 négyzetméter területű melegkonyhás büfé

Napfürdő úti büfésor: 77 négyzetméter alapterületű kereskedelmi és vendéglátóegység

Bővebb információkról és részletekről:

info@zsory-furdo.hu e-mail címen,

a +36 49 412 844 telefonszámon,

vagy személyesen a Zsóry fürdőben adunk tájékoztatást.

Álláshirdetés

A Mezőkövesdi VG Nonprofit Zrt. keres a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe vízvezeték szerelő munkakörbe munkavállalókat.

Hasonló munkakörben szerzett tapasztalat előnyt jelent.

Bérezés és a szerződés időtartama egyéni megállapodás alapján történik.

Az önéletrajzokat az info@zsory-furdo.hu e-mail címre várjuk.

További információ tel.: +36 49 412 844

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy továbbra is elérhető az ingyenes lakossági lomtalanítás.

Az erről szóló részletes tájékoztató a szolgáltatást végző MiReHu Nonprofit Kft. honlapján az alábbi hivatkozással elérhető:

https://mirehu.hu/ugyfelszolgalat/lomtalanitas

TÁJÉKOZTATÁS

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mezőkövesdi VG Nonprofit Zrt. üzemeltetésében működő hulladékátrakó telepen a hulladékátvétel szünetel, így a mezőkövesdi lakosok számára 300 kg-ig díjmentesen kivihető kommunális és zöldhulladék elhelyezése sem lehetséges.

A koncessziós hulladéktörvény alapján 2023.07.01-től új szolgáltatóként a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. végezheti kizárólagosan a hulladék gyűjtését, szállítását és elhelyezését, erre jelenleg a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. nem jogosult.

Az új szolgáltatóval hetek óta folynak az egyeztetések, hogy a mezőkövesdi hulladéktelep a jövőben változatlanul tudja fogadni a lakosok által beszállított hulladékot. Az átmeneti időszakban kérjük a lakosság szíves türelmét!

Hulladék-lerakó nyitvatartása

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Mezőkövesdi Hulladék-átrakó telep 2023. július 3-tól technikai okok miatt zárva tart.

Tájékoztatás Parkolásról

1 vagy 2 órás díjmentes parkolásra jogosító kártya megújítása:

Tájékoztatjuk a gépjárműtulajdonosokat, hogy a fizető parkolási rendszerről szóló 46/2004.( XII.02.) ÖK számú rendelet 3. § 6.a.a) és 6.a.b) pontjaiban leírt szabályozás alapján a kiadott kártya az érvényességének első napjától számított 12 hónapig érvényes. Ennek értelmében a jogosultság alapjául szolgáló határozat is egy évig érvényes, így a jogosultsági feltételeket évente felül kell vizsgálni.

Fentiekben leírtak alapján a jogosultság további megállapítása és a kártya ismételt kiadása iránt kérelmet kell benyújtani az Önkormányzathoz. A kérelem a továbbiakban is határozattal kerül elbírálásra.

A kézhez kapott kérelemmel kell a Városgazdálkodás ügyfélszolgálatán jelentkezni a kártya megújítás céljából.

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a helyi autóbusz közlekedésben 2022. május 16-án (hétfő) üzemkezdettől az alábbi változások lépnek életbe:

2B vonalon május 1. és szeptember 30. között Gyógyfürdő megállóhelyről az eddig 19:20-as indulással közlekedő járat 19:30-kor indul.

A változásokkal egységes szerkezetbe foglalt menetrend elérhető a Menetrend menüpont alatt vagy a Településüzemeltetés menüponton belül, a Helyi járat szervezése menüpont alatt.

Menetrend változás

2022.február 1-től érvényes menetrend megtekinthető az alábbi linkre kattintva: Mezőkövesd helyi autóbusz menetrend 2022.02.01_től_v11

Régiség piac

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a mezőkövesdi használt-cikk piacon minden hónap második szombatján régiség-piacot rendeznek, első alkalom most szombaton, 2021.11.13.-án.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!”