Tájékoztató gyepmester által befogott ebek sorsáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2013. január 1-től a 41/2010 (II.26.) sz. Korm. rendelet 17/B§ (10) bekezdése alapján a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható.

A közterületen gazdátlanul kóborló ebeket a gyepmester összegyűjti, majd a gyepmesteri telepre szállítja. A befogott ebek tulajdnosának beazonosítását a gyepmester chip olvasó segítségével végzi. A központi nyilvántartásban szereplő adatok alapján a befogott eb gazdáját értesítjük az állat átvételének lehetőségéről.

Amennyiben a befogott eb chippel nem rendelkezik, az állatot 14 napig a gyepmesteri telepen tartjuk megfigyelés céljából, majd 14 napot követően ha a telep kapacitása lehetővé teszi az állatot tovább tartjuk és hirdetés útján a gazdához jutást segítjük. A gyepmesteri telep látogatható szerdai napokon 9 és 10 óra közötti időpontban.

A megfigyelési időszakon belül a gyepmesteri telepről ebeket, melyek nincsenek transponderrel (chip) ellátva csak abban az esetben tudunk kiadni amennyiben a tulajdonos megfizeti a transzponder (chip) beültetés árát.

A kutyák elvihetők a gyepmesterrel (06) 30 / 636-7218 telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban, a veszettség elleni védőoltás díjának ami jelenleg 3.500 Ft, valamint a chip behelyezés díjának ami jelenleg 4.065,- Ft a megfizetése után.

2013.02.01-től az Állatok Nevében Fajta és Díszállat Mentő Egyesülettel kötött megállapodás alapján a gazdához jutást hirdetményekkel segítjük, a gazdit kereső kutyák fényképpel együtt megtekinthetők az egyesület logójára kattintva